MÜSTAHSİL İÇEÇEĞİ ÇAYI ÇİN YÖNTEMİ İLE ÜRETİYOR

Çay bahçesi sahipleri kendi içecekleri çayı, elle topladıkları yeşil çay yapraklarını doğal yollarla kurutup içime hazır hale getirerek üretiyor.

Çin de, Hindistan da olduğu gibi aynı yöntemle gölgede kuruttukları yeşil çay yapraklarını, yeşil çay olarak tüketiliyorlar. Fabrikasyon olmayan ve fırına girmeden üretilen doğal üretim çaylar yumuşak bir içime sahip.

Çayın kaliteli olması için elle çay topladıklarını belirten müstahsiller, çay yapraklarını çatı altlarında güneş almadan kuruttuklarını söylediler. Bu konuda bilgi veren çay müstahsilleri

  • Çay ağaç olarak her yerde aynı ağaçtır. Mesele toplanan çay filizlerinin kurutulma yöntemidir. Damak tadını değiştiren bu yöntemdir. Bizim yaptığımız iş çay filizlerini sıfır maliyetle kurutmaktan ibarettir. Çay filizi bütün bileşenlerini muhafaza ederek kuruyor. Bu yolla çayın faydalarından tam olarak istifade ediyoruz. Elde ürettiğimiz çay bizim keyif çayı dediğimiz ve gün boyunca içtiğimiz çayın damak tadından farklıdır. Ancak çayın sağlıkla ilgili bütün bileşenlerine sahiptir.
Bize ikram edilen çayın damak tadının gerçekten çok yumuşak bir içime sahip olduğunu gördük.  

Mustafa Yılmaz Kar


Çaysiad Çaysiad