YEŞİL ÇAY UNU

Çaysiad yönetim kurulu üyelerinden Kenan Bilgin ve Mustafa Yılmaz Kar, ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı’ sebebi ile Trabzon da bulunan Yeditepe üniversitesi eczacılık fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Ekrem Sezik ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Ufuk Özgen  ile görüştü. Çay ile ilgili bölgemizde projeler yapan Prof Dr Ekrem Sezik ve bu alanda araştırmaları olan Prof Dr Ufuk Özgen den çay unu üretilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulundular..

Japonya da üretilen çay unu (Matcha çayı) Türkiyede de üretilmek istenmektedir. Bu alanda var olan eğilime dikkat çekilerek hocalarımızdan destek istendi. Konu ile ilgili bir dizi araştırma yapması gerektiğini ifade eden Prof Dr Ekrem Sezik ve Prof Dr Ufuk Özgen yönetim kurulu üyelerimize katkı sözü verdiler.

Bilindiği gibi yeşil çay unu gıda sektöründe dondurmadan tatlılara kadar bir çok alanda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Çay unu kullanıldığı maddenin rengini yeşile çevirerek farklı bir görünüm kazandırmakta ve aromasına çay tadı vermektedir.

Çaysiad, Ülkemizde geniş kullanım alanı olduğu tahmin edilen çay ununun üretilmesi için araştırma çalışmalarının yapılması konusunda istekli davranarak, bu alanda yatırım planlayan Çaysiad üyelerine bilgi desteği vermeyi amaçlamaktadır. Bu sebeple, bilgilerin toplanması ve üretim yapma aşamasına gelinmesi konusunda öncülük yapmaktadır.


Çaysiad Çaysiad